اهداف،چشم انداز و ماموریت مرکز

اهداف :

• -اطلاع‌‌رسانی و آموزش عمومی در زمینه پیشگیری سرطان و ترویج فرهنگ پیشگیری
  • -آموزش نحوه زندگی سالم با تأکید بر تغذیه مناسب، ورزش و فعالیت بدنی صحیح،‌ تعادل انرژی بدن و ترک سیگار
  • -آشنایی کلی با سرطان و انواع آن
  • -بررسی اختصاصی سرطان‌های شایع در ایران و جهان
  • -آشنایی با روش‌های غربالگری و تشخیص زودرس سرطان
  • -آشنایی با علایم، روش‌های تشخیص،‌ درمان و عوارض ناشی از سرطان
  • -زندگی با سرطان و نحوه کنار آمدن با عوارض ناشی از بیماری و درمان و راهنمایی مراقبین بیماران سرطانی
  • -بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید در بیماران مبتلا به سرطان
  • -ارائه اخبار علمی معتبر و به‌روز در زمینه سرطان
  • -افزایش آگاهی در مورد حقوق اجتماعی بیمار سرطانی و آشنایی با نهادها و سازمان‌های مرتبط با سرطان
  • -ارتباط با پزشکان و متخصصین حوزه سرطان
  • -انجام تحقیقات برای پیشگیری از سرطان و کاهش میزان بروز ومرگ ناشی از آن
  • - درمان مناسب بیماران سرطانی با محوریت بیمار و هزینه اثر بخشی و توانبخشی بیماران و ادغام آموزش

چشم انداز :

-کمک به ثبت موارد سرطان در کشور ومنطقه و بخش های بالینی مرتبط .
     -انجام پژوهشهای پیشگیری و کاربردی برای شناخت عوامل خطر موجد سرطان ها.
     -ارائه راه حل های کاربردی برای کاهش عوامل خطر در سطح ملی ، دانشگاهی و فردی مبتنی بر شواهد تحقیقی.

-تدوین پروتکل های آموزشی عمومی مردم ، نیروهای بهداشتی درمانی ،سیاستگذاران و سیاستمداران بر اساس یافته های پژوهشی مبتنی بر شواهد.
     -
 تدوین پروتکل های درمانی براساس تحقیقات انجام شده و موقعیت های اقتصادی و اجتماعی کشور.

-تعیین هزینه اثربخشی اقدامات تشخیصی درمانی بویژه داروهای  ضد سرطان.

-تدوین پروتکل های علمی بر پایه یافته های پژوهشی برای درمان تسکینی مبتلایان.

- پژوهش های کاربردی برای تامین سلامت روانی ،اجتماعی و اقتصادی مبتلایان به سرطان.

-تلاش در ایجاد شبکه همکاری بین مراکز تحقیقاتی و اجرایی کشور.
     -
 برقراری رابطه با مراکز علمی ،تحقیقاتی ،اجرایی و بین المللی بویژه در منطقه با رعایت قوانین جاری در جمهوری اسلامی ایران.
     -تسهیل زمینه های همکاری بین بخشی و کار گروهی برای مراقبت از سرطان ها.

ماموریت :

مرکز تحقیقات سرطان در نظر دارد با اتخاذ یک ماموریت ملی، رهبری تحقیقات در حوزه سرطان را در کشور بر عهده گیرد و مرجع ملی و بین المللی تحقیقات سرطان در ایران باشد. این مرکز بر آن است تا با ایجاد زیرساخت های اطلاعاتی مناسب، تربیت نیروی انسانی خبره و توسعه ارتباطات بین بخشی و فرابخشی (براساس نیازهای ملی) برای دستیابی به این مهم همت گمارد. این مرکز با استعانت از الطاف باریتعالی و همکاری متخصصان و پژوهشگرانی خبره، بر آن است که مطابق با آخرین دستاودرهای علمی به مواجهه بالینی با بیماری سرطان پرداخته، ضمن انجام تحقیقات زیر بنایی در زمینه های اپیدمیولوژی، تشخیص، بیولوژی و درمان سرطان، به ارتقای دانش علمی و عملی کلیه اعضای این واحد در راستای ارائه بهترین خدمات تشخیصی و درمانی به بیماران مبتلا به سرطان اقدام نماید و کیفیت زندگی این بیماران را چه هنگام درمان و چه پس از آن بهبود بخشد. درمان قطعی سرطان از طریق تحقیق و پژوهش در زمینه شناخت کلیه عوامل ایجاد کننده این بیماری و در نهایت پیشگیری از ابتلا افراد به آن، پیشرفت به سوی برنامه ریزی منطقه ای کنترل سرطان قابل حصول می باشد.